Praktisk info for Legender

Neste uke braker det løs og vi skal alle ut i skogen! Dermed er det en hel del praktiske ting å ta hensyn til.

 

OPPMØTE

Oppmøte innen kl.17 onsdag 29. juni. Gi beskjed dersom du kommer senere. Arrangørene er der stort sett hele dagen. Onsdagskvelden brukes til å rigge ferdig, et lite fellesmøte og rolle- og relasjonsfinpuss. Spillstart blir når man våkner torsdag morgen. De som spiller lokale roller kan benytte onsdag kveld for å spille innomhus, mens de andre spillerne ferdiggjør rigging ute på sletta.

 

LAIVSTEDET

Laivstedet er på speiderleirstedet Trollheimen, Tømtebråten i Nannestad kommune på Romerike.

Leirstedet ligger 2 mil nord for Gardermoen og 1 km vest for Hurdalsjøen.

Kartblad: Hurdal.

GPS referanse: 60.306304,11.060729

Adresse: Steinsgårdvegen 116, Maura.

 

http://www.kmspeider.no/no/Om_oss/Speiderhytter/Skjulte_artikler/Hytter_i_Romerike/

 

TRANSPORT

Det går ikke kollektivtransport helt inn til stedet, så jo flere som kan avtale seg i mellom og samkjøre i privatbiler jo bedre er det. Kan hende kjenner du noen som kan kjøre deg til eller fra?

 

Hvis du kjører bil:

Hvis du har tenkt til å kjøre til laiven, fyll opp bilen din med medspillere. Avtal innad i gruppering – sånn at det ikke kjører halvtomme biler utover. Har du ledige plasser så gi beskjed til arrangørene, annonsér det på Legenderforumet på laivforum.net eller eventen på Facebook.

 

Veibeskrivelse (fra Oslo, E6) (se kart)

 • Kjør E6 nordover fra Oslo, forbi Frogner, Jessheim og Gardermoen

 • Følg skilt mot Nannestad

 • Ta av fra E6 inn på Riksvei 176 fra rundkjøringa, kjør ca. 1 km
  (kjører du E6 og passérer Råholt, så har du tatt av for seint)

 • Hold høyre, fortsett på Kolonivegen, stadig R176, kjør ca. 4 km

 • Ta av fra R176 inn på Vestre Hurdalsvei, R120

 • Følg R120 til du ser Steinsgård kirke på høyre side
  Ta avkjørselen mot venstre rett før kirka, Stensgårdsveien

 • Følg asfaltveien ca. 1 km, ta så av mot høyre inn på grusveien. Følg denne gjennom boligfeltet.
  Følg skilter merket "Legender".

 • Hold høyre forbi en skogsvei, en gård og en slags parkeringsvei. Fra boligfeltet og inn til laivområdet er det omtrent 2,5 km. Laivstedets adresse er Steinsgårdsveien 116 (helt innerst langs veien)

Hvis du reiser kollektivt:

Dersom du ikke har funnet en annen løsning kan du reise med kollektivtransport. Det finnes muligheter, men ikke helt frem til laivstedet. Avtal gjerne med medspillere med bil eller gi beskjed til arrangørene dersom du må hentes på bussholdeplass i nærheten.

 

Busser til Øvre Romerike, hovedsaklig mot Maura er mest aktuelt. Nærmeste funksjonelle bussholdeplass er Kopperud, ved Maura. Det ligger flere bussholdeplasser nærmere, men de er i følge Trafikanten ikke i bruk lenger. Bussrutene som er mest aktuelle er:

 • 331 (det beste alternativet, går til Maura krysset)
 • 332 (går IKKE til Maura, men stopper på Ask)
 • 334 (ekspressbuss, siste stopp på Kopperud)
 • 336 (går til Kopperud, men lang rute)
 • 855 (går fra Jessheim og Gardermoen til både Maura og Kopperud)

http://www.ruter.no/Documents/Rutetabeller/Buss_Ovre_Romerike.pdf

 

PARKERING

Viktig: de som skal parkere på stedet - legg et ark med navnet ditt på synlig i frontruta! Det er mulig å parkere biler en rekke steder langs skogsveien på vei inn, samt langs veien som går vestover i den siste avkjøringen til laivstedet (se kart). Vis hensyn når du parkerer, sånn at du ikke hindrer fremkommeligheten på veien. Tenk på at det i ytterste konsekvens skal være plass til at en brannbil skal kunne passere. Man kan kjøre helt inn til laivstedet for å lesse av, men ikke parkere der.

 

TELT

Lokalbefolkningen på stedet + et par gjester skal bo innomhus i hytter i hver ende av sletta.

Resten skal bo i telt på sletta eller rett ved. Arrangører og instruerte spillere bor i den borteste enden av sletta, som blir offlaiv-område. Arrangørene stiller med telt til alle hvis ikke annet er avtalt. Dere vil få anvist teltplass på stedet.

 

Husk å grave drenering rundt teltet - med mindre det er meldt strålende vær hele uka. Og grav disse pent igjen når laiven er ferdig. Husk spade.

 

VANN

Det er vann i en gammeldags håndpumpe på stedet. Vi må ikke overbelaste denne, så alle skal ha med seg litt vann hjemmefra til bruk i starten for så å fortsette med å hente vann fra pumpa.

 

Det er bekk/kulp med vann i nærheten som det til nød går an å bade litt i. Og et stykke unna er det badevann, men det er et stykke å gå.

 

BÅLPLASSER

Det er noen store bålplasser på stedet. Teltene kommer i hovedsak til å plasseres rundt disse. Vi vil i tillegg rigge opp noen midlertidige bålplasser.

 

VED

Det er ikke tillatt å brenne ved fra vedskjulet ute.

 

Ta med ved til eget bruk. Avtal innad i gruppering. Kjøp f.eks. fra bensinstasjon eller Oslo Vedhandel (http://www.oslovedhandel.no/). Noen Maxbo-butikker har også ved igjen.

Det vil være et lite lager ferdig kappet, men ikke kløyvet, som man kan ta av.

 

Eller hvis du er komfortabel med øks og sag – ta med utstyr og sett av tid til å finne tørrved i skogen. Ved vokser på trær.

 

HYGIENE

Det er et utedo-hus i hver ende av den store sletta. Der vil vi sette frem håndsprit. Dersom noen insisterer på å late vannet i friluft så gå et stykke unna sletta, så det ikke blir genérende lukt i spillområdet. Det er ikke badevann rett ved sletta - men noen bekker/kulper i nærheten med noe varierende vannstand.

 

SØPPEL Søppel bæres til anvist sted. Skjult i klær/kappe eller i saklig innpakning. Hver gruppering bør ha en striesekk eller lignende til bortbæring av søppel. Arrangørene sørger for bortkjøring av søppel fra stedet hver kveld.

 

FØRSTEHJELPKristian-face.jpg

På laiven vil arrangør Kristian Spilhaug være førstehjelpsansvarlig. Han vil ha sin mobiltelefon på hele laiven. 

Tlf nr: 95 73 07 97

 

PERSONLIG HUSKELISTE

- toalettsaker

- sovestæsj

- mat

- kopp/tallerken/bestikk

- kniv

- fyrtøy

- ved

- solkrem

- myggmiddel

- eventuelle medisiner

- kostyme

- eventuelle eiendeler til rollen

- utskrift av rolle med eventuell skjebneinfo fra arrangørene

 

Arrangør Hanne er praktisk ansvarlig. Er det noen du ellers lurer på, ta kontakt.

Tlf nr: 97 75 92 62

 

Vi sees neste uke! Vi gleder oss!

 

Mvh Legender-gjengen